Referencer.

Samtalerne startede som akut hjælp, men er blevet til en fast del af min prioritering. Jeg bruger samtalerne med Ivan til håndteringen af de udfordringer jeg har og løbende støder på i hverdagen, og til at forstå egne og andres handlemønster og dermed fastholde min udvikling og bedre trivsel. Jeg kommer altid hjem med bedre mod og modus.

Mit første møde med Balance og Psyke var et meget givende Mindfulnessforløb for år tilbage. Det gav grobund for en tillid. Derfor har jeg flere gange henvendt mig til Ivan, når jeg har haft brug for hjælp til at komme igennem personlige kriser. Ivans rolige væsen, store empati og evne til at finde ind til kernen har været og er en stor hjælp.

Efter hyppige skænderier og dårlig kommunikation følte vi, at parforholdet var gået i hårdknude. Da det var svært for os selv at finde en løsning, valgte vi at give parterapi en chance. I trygge rammer i Helle og Ivans hjem i Svogerslev er der plads til de frustrationer og følelser, vi hver især sidder med. Da vi sidder overfor både en mandlig og kvindelig terapeut, føler vi begge at blive mødt på en nuanceret måde. Derfor er vi glade for at komme hos Helle og Ivan. De har hjulpet os til at forstå hinanden og de reaktioner, der udløses af det, vi har med i bagagen.

Min terapi hos Helle er meget givende. Helle møder mig altid åbent, med nærvær og ro. Det giver mig tillid og mod til at finde mine inderste følelser og få opmærksomhed på mine reaktions og handlemønstre. Terapien har givet mig nye muligheder og styrker min indre ro og tro på mig selv. På trods af alle de stemninger jeg kommer i kontakt med i min krop, føler jeg mig altid tryg og godt tilpas både under og efter mine samtaler. Helle er en meget dygtig psykoterapeut. Jeg har i min terapi haft gavn af Helles ekspertise og venlige person, til min egen personlige udvikling, og som mor til en ung med angst. Jeg giver Helle mine varmeste anbefalinger og takker for omsorgen i terapien.

Ivan og Helle har i to omgange hjulpet os med at finde ind til hinanden, og ind til os selv – begge gange overvejede vi at gå fra hinanden fordi vi ikke kunne finde en vej i alt det svære i vores ægteskab. De er på én gang rummelige, lyttende og samtidig har de en autoritet i rummet, der skaber tryghed – og som gør at både min mand og jeg tør blotte os og være ærlige, selvom det er svært og ofte forbundet med ´forbudte´ tanker og følelser. Det har været utroligt vigtigt at læne sig ind i at de har ´´styringen´på processen, fordi vi har været så højspændte af følelser i nogle perioder.  De har flere gange i processen drejet et tandhjul i vores opfattelse af hinanden og vores forhold. Og det har været vildt at opleve hvordan vi kan se hinanden på ny og med mere kærlige og nænsomme øjne. Jeg er dybt taknemmelig for at de har været med til at redde vores ægteskab.

Jeg har gennem en årrække haft fornøjelsen af, at gå hos Ivan ca. en gang om måneden, da jeg har haft og stadig har nogle indre tematikker, jeg har behov for at få belyst. Gennem samtaler og få øvelser er Ivan suveræn til skabe et trygt og nænsomt rum, hvor der altid bliver kigget med milde øjne, og hvor samtalerne altid lander et sted der bliver opbyggelig og med kærlig selv refleksion. Ivan er meget tillidsskabende hvilket hurtig gjorde, at jeg gav mig selv lov til at dykke ned i mine indre sårbare områder. Jeg ville ikke stå hvor jeg står i dag, hvis ikke jeg i tidernes morgen havde startet op hos Ivan.

Da vi ramte en følelsesmæssig mur i vores forhold, besluttede vi at vi ville finde ud af at overstige den mur sammen. Vi talte om, om det skulle være en mandlig eller kvindelig terapeut, og hvad ville være bedst for os. Vi søgte på nettet efter parterapi og var inde og læse på mange sider. Vi fandt Helle og Ivans side, og det gjorde vores beslutning nem – hos dem fik vi begge dele. Det der var meget tiltrækkende ved at vælge Helle og Ivan var, at de begge to ville være til stede under en parterapi. Det kan godt føles lidt akavet første gang, for hvor starter man, når man sidder over for to fremmede mennesker. Ivan og Helle er imødekommende og behagelige. De gjorde det meget let for os at komme ind til de ting, der havde været med til at bygge vores følelsesmæssige mur. Vi er stadig i parterapi, og det føles rigtig givtigt, ærligt, åbent og trygt at være i terapirummet med Helle og Ivan. Det som giver det hele et ekstra pift er, at der kommer forskellige ord fra dem begge, om den samme ting – her er både det feminine og maskuline til stede, og det giver en dybere og hurtigere forståelse for, hvad der bygger muren op, og hvad der bryder den ned, hvis vi skal fortsætte i den metafor. De er begge to skønne og omsorgsfulde mennesker. Vi er meget glade for at være gæster i deres terapirum. Vi er sikre på, at vi får præcis den hjælp vi har brug for. Tak for jer ❤

Jeg startede mit forløb hos Helle for 2½ år siden. Årsagen hertil var ganske enkelt, at jeg havde brug for at bryde de mønstre jeg sad fast i og som gjorde ondt i mine følelser. Efterhånden som vi fik arbejdet med mine mønstre, følelser og reaktioner herpå, blev der længere afstand mellem møderne, idet mit behov ændrede sig i takt med, at jeg brugte de redskaber, som Helle gav mig. Jeg fik det nemmere og nemmere med mig selv, og en accept af, at være god nok med den bagage jeg nu har. I dag ser jeg fortsat Helle. Og jeg kan egentlig ikke forestille mig, at der kommer en tid, hvor jeg vil holde helt op. Helle er en slags rettesnor for mig. En livline, uden at skulle lyde dramatisk. Nogle gange bruges vores tid sammen på at bekræfte mig i, at jeg er rigtig godt på vej og at jeg er nået meget, meget langt. Disse timer er lige så værdifulde for mig, som de timer, hvor der måske er dukket nogle nye reaktioner op, som så skal tages hånd om. Det er blandt andet det der gør Helle så værdifuld for mig. Hendes formåen til at skabe et trygt rum, hvor der er plads til at have de følelser jeg nu kommer med. Hendes øje for, hvad der egentlig rører sig inden i mig, samt måden der roligt arbejdes ind i følelserne på, gives redskaber til at håndtere dem på og den sammenkobling der efterfølgende sker, giver mig en unik forståelse af, hvorfor mine følelser er som de er. Det rum der skabes til accept af mig, gør Helle helt uundværlig i mit arbejde med mig selv. Jeg anbefaler derfor selvsagt Helle til alle der har brug for indsigt i sig selv og redskaber til at håndtere de reaktioner der er – og alt det der er derimellem.